Vi presenterer – Glitretind

Vi presenterer – Glitretind

Glitretind – en moderne vinterdrakt– Glitretind er en nydelig vinterbunad som er inspirert av sognebunaden og hardangerbunaden, sier designer Torunn Valland. 
Vinterdrakttradisjonen er sterk på Voss og i Hardanger. Det er ofte slik at mor skaffer seg en vinterdrakt når datteren står konfirmant, mens datteren arver den fargerike bunaden mor hadde til sin konfirmasjon. Inspirasjon til navnet på denne drakten, har Torunn hentet fra Glittertinden, Norges nest høyeste fjell. 


Kortermet skjorte


Selv om dette kalles en vinterbunad, kan du bruke den hele året. På varme dager kan du ta av den sorte boleroen under, og erstatte den kortermede skjorten med en langermet bomull sskjorte. – Du kan også velge å kjøpe en hvit bomullsskjorte til Glitretind. Her passer både Elvira bomullsskjorte til dame, og skjorten som kun kalles for dameskjorte, sier Torunn. 


Enkel å endre størrelse på

Denne drakten er veldig enkel å justere ut og inn og endre størrelse på. Dette gjør at du kan bruke den helt fra konfirmasjonsalder og resten av livet. 
– I tillegg er dette en drakt som i utgangspunktet passer for ulike størrelser, da stakken er såpass høyt plassert. Selv om du er litt frodig, er dette en drakt du vil se elegant ut i, sier Torunn.

Elegant og stilren drakt

Glitretind er en elegant og stilren drakt. Drakten er inspirert av både sognebunaden og hardangerbunaden. – Snøreringer, trekkekjede og velurbelte har jeg hentet fra sognebunaden, samt brokadestoffet på drakten i sort/lime. Til Glitretind i sort har jeg hentet mest inspirasjon fra hardangerbunaden og hydnatrøyen, sier Torunn. Dersom du ønsker drakten enda enklere, kan du velge å bestille drakten uten broderi på forkleet. – Dette er en drakt som er svært populær blant de som er 40+, men vi ser nå at flere unge får øynene opp for denne drakten. Årsaken til det tror jeg er at drakten er så stilren at den passer fint med flere ulike fargevarianter av tilbehør, sier festdrakt-designeren.

Ofte stilte spørsmål for Glitretind sort/lime og sort/sort

1. Følger skjorten med?
Ja, Glitretind kommer med skjorte, forkle og belte. Skjorten har imidlertid korte ermer (en lyger), så dersom du ikke ønsker å bruke jakken, må du kjøpe en langermet skjorte i tillegg. Du må også velge om du vil ha forkle med eller uten broderi til denne fargevarianten.

2. Jeg vil gjerne bestille sølv. Hvilken "finish" bør jeg velge?
Til Glitretind sort/lime passer det best med oksidert sølv på grunn av trekkesnor/ringer og spennen på beltet. Dersom du skifter ut spennen på beltet med en i hvitt sølv, eller om du har et sølvbelte med forgylte støler, kan det være like fint med hvitt sølv med forgylte detaljer på storsøljer, øredobber og halsknapp. Velg det du liker best!

3. Hvilken veske passer best til Glitretind sort/lime?
Stor veske i sort fløyel.

4. Jeg ønsker meg det sølvet som er brukt på bildene på nettsiden. Hva er dette?
Glitretind er avbildet med Valland sølvpakke som består av storsølje, halsknapp og øredobber. Du får denne i både hvitt sølv og oksidert sølv. Glitretind sort/lime er avbildet med sølv i oksidert utgave.

Ofte stilte spørsmål for Glitretind sort/sort

1. Følger skjorten med?
Ja, Glitretind kommer med skjorte, forkle og belte. Skjorten har imidlertid korte ermer (en lyger), så dersom du ikke ønsker å bruke jakken må du kjøpe en langermet skjorte i tillegg.

2. Kan jeg få ensfarget forkle til Glitretind sort/sort?
Nei, denne drakten har forkle med sølvfarget broderi nederst.

3. Jeg vil gjerne bestille sølv. Hvilken "finish" bør jeg velge?
Til Glitretind sort/sort passer det best med oksidert sølv på grunn av trekkesnor/ringer og spennen på beltet. Dersom du er så heldig å ha et sølvbelte, kan du velge resten av sølvet ut ifra dette. Se gjerne på bilder på nettsiden for inspirasjon, da denne drakten er avbildet med sølv i både hvit og oksidert utgave.

4. Hvilken veske passer best til Glitretind sort/sort?
Stor veske i sort fløyel eller veske med Glitretind-broderi.

5. Jeg ser at det er et farget «broderi» på noen av bildene. Hvor får jeg tak i dette?
Dette er en bringeduk/brystduk, som du kan kjøpe på Husfliden eller andre bunadsverksteder. Du kan også søke på for eksempel finn.no og se om du finner noe der.

6. Jeg ønsker meg det sølvet som er brukt på bildene på nettsiden. Hva er dette?
Glitretind er avbildet med Valland sølvpakke, som består av storsølje, halsknapp og øredobber. Denne pakken får du i både hvitt sølv og oksidert sølv. Vi har brukt begge deler på bildene av Glitretind sort/sort som ligger på nettsiden.

Ofte stilte spørsmål for Glitretind sort/lime og Glitretind sort/sort

1. Kan jeg erstatte beltet med et sølvbelte?
Ja.

2. Kan jeg bruke Glitretind selv om jeg er lav/høy?
Ja, alle våre drakter er sydd som en vanlig bunad, og kan reguleres i alle retninger. Det er også ulike preferanser på hvor lang stakken skal være.

3. Jeg ønsker meg et tørkle. Hvilken farge bør jeg velge?
Her er det ikke noe rett og galt. Velg det du liker best.

4. Hører capen til?
Nei, denne kan du kjøpe utenom. Se under tilbehør på nettsiden.

5. Sitter de sorte ermene fast på vesten?
Nei, dette er en sort bolero som du tar på før drakten. Under der igjen har du en kortermet skjorte.

6. Går det an å flytte stakken lenger ned på vesten?
Ja, det går an.Les mer om Glitretind-modellene våre her:

Glitretind festdrakt dame, sort/sort
Glitretind festdrakt dame sort/lime
Glitretind festdrakt dame, sort/lime m/ensfarget forkle


© Elements Production AS