Glitretind festdrakt, lime

Glitretind er laget med inspirasjon fra det vi på Vestlandet kaller vinter-bunad. Det er sterke tradisjoner for dette i området Voss/Hardanger.

As low as kr 6 999,00
På lager
SKU GT5002
Categories: Festdrakter
Denne drakten er laget med inspirasjon fra det vi på Vestlandet kaller vinter-bunad. Det er sterke tradisjoner for dette i området Voss/Hardanger.

Drakten har metallringer og snøre i front som med fordel kan byttes til sølv etter hvert. Metallspenne på beltet følger også med. Om man kjøper en ekstra skjorte vil man kunne bruke drakten med hvite skjorteermer i stedet for jakken på varme dager.

Drakten er laget med tanke på at hver enkelt kan oppgradere den over tid, om man ønsker. Det er for eksempel veldig fint å bruke bringeduk i brystet og sjal i halsen for å sette sitt eget preg på drakten. Vi vil etter hvert tilby broderipakker for at hver enkelt kan lage sin egen bringe duk. Du kan også bruke perlet bringeduk som tilbehør.

Den består av følgende deler.
  • Stakk  i ull blanding. med bred velourkant nederst
  • Vest i brokade- Polyester/Viskose. Kanter i sort polyester velour
  • Skjorte uten arm ( Lygar) 100% bomull
  • Jakke i ull blanding 60/40% Ull/Viskose som er foret og skal under vesten
  • Belte med metall-spenner og fang band i front. Dette er laget i polyester velour som kantene på vesten
  • Forkle i ull blanding 60/40% ull/Polyester. Forkleet har hull faller langs kantene og kan velges med eller uten broderi nederst.
  • Skopose i 100% bomull medfølger. 

Målskjema

Informasjon mangler

Tilpasning

Vesten er sydd sammen med åpne sidesømmer og kan justeres om man blir større eller mindre. Stakken er sydd for seg selv og festet til vesten som en siste operasjon. Dette kan festes med symaskin eller håndsøm. Når du får drakten er stakken festet, men den kan veldig lett tas av, og justeres opp eller ned på vesten, for å passe perfekt til hver enkelt sin kroppsfasong. Nede på stakken er det to legg som er ment for å sprettes opp om drakten er for kort. Målene som er oppgitt i mål tabellen vår er før noen justeringer er gjort. Man kan også legge til et ekstra legg om den er for lang.
Vi anbefaler aldri å vaske en festdrakt. Den skal helst bare tørkes med en fuktig klut om man får flekker på den.
Om man like vel trenger å vaske den er det viktig at stakken og vesten vaskes hver for seg. Dette for at ikke fargene skal slippe, og sette farge til fôr og brokade.

Det er viktig at den ikke blir liggende fuktig etter vask, men blir hengt opp og strukket i fasong så fort den er kommet ut av maskinen.

Kaldt vann kan gjøre at fargene slipper. Man skal derfor alltid vaske den på 40 grader.
Milo eller annet vaskemiddel uten enzymer er å anbefale.

Det er lurt å være kritisk til hvilke deler man trenger å vaske. Beltet burde aldri vaskes, da det har stivelse inni, som vil bli ødelagt i vask.
Skjorten vaskes i vaskepose sammen med hvitt tøy på 60 grader.

Info