Rose – lillesøsteren til GlitretindRose er den samme drakten som Glitretind, men stakken er i bomull i stedet for ull. Drakten kommer også med langermet bomullsskjorte i stedet for den kortermede hydnatrøyen. – Siden ull er dyrere enn polyesterbomull, er Rose en rimeligere variant enn Glitretind. Bomull i stedet for polyester, gjør også at Rose er lettere å bære, sier Torunn. 


Bruk Rose som base for ditt eget uttrykk

I likhet med Glitretind, passer Rose perfekt som base for eget utstyr. – Har du en bunad fra før, kan du ta bringduk, perlebelte, sjal og cape, og kombinere dette med enten Rose eller Glitretind. Du kan også pynte med bunadssølvet vårt fra Fjordsylv eller våre nydelig Krivi-sjal, sier Torunn.

Ofte stilte spørsmål for Rose

1.Følger skjorten med?
Ja, Rose leveres med skjorte og belte.

2. Kan jeg erstatte beltet med et sølvbelte?
Ja, se gjerne bilder på nettsiden for inspirasjon.

3. Kan jeg bruke Rose selv om jeg er lav/høy?
Ja, alle våre drakter er sydd som en vanlig bunad, og kan reguleres i alle retninger. Det er også ulike preferanser på hvor lang stakken skal være.

4. Jeg ønsker meg et tørkle. Hvilken farge bør jeg velge?
Det finnes ikke noe rett og galt her. Velg det du liker best.

5. Jeg vil gjerne bestille sølv. Hvilken "finish" bør jeg velge?
Til Rose passer det best med oksidert sølv på grunn av detaljer på drakten. Dersom du er så heldig å ha et sølvbelte, kan du velge resten av sølvet ut ifra dette (hvitt eller oksidert). Se gjerne bilder på nettsiden for inspirasjon, der denne drakten er avbildet med sølv i både hvit og oksidert utgave.

6. Jeg ønsker meg akkurat det sølvet som er brukt på bildene på nettsiden. Hva er dette?
Rose er avbildet med Valland sølvpakke, som består av storsølje, halsknapp og øredobber. Denne pakken får du i både hvitt sølv og oksidert sølv. Vi har brukt begge deler på bildene av Rose som ligger på nettsiden.

7. Jeg synes vesten ser litt brunaktig ut, stemmer dette?
Rose er en sort drakt, men ulike stoffer gir forskjellig inntrykk. Ulike skjermer gir også ulik fargegjengivelse.

8. Jeg ønsker meg det sølvet som er brukt på bildene på nettsiden. Hva er dette?
Rose er avbildet med Valland sølvpakke, som består av storsølje, halsknapp og øredobber. Denne pakken får du i både hvitt sølv og oksidert sølv. Vi har brukt begge deler på bildene på nettsiden.

9. Hvilken veske passer best til Rose?
Her kan du velge den fargen du selv foretrekker, siden drakten ikke har andre fargedetaljer som må «matche». Vesken som er brukt på bildene av Rose, er oppgradert med en veskelås i sølvplett. Dette kan du kjøpe utenom – ta kontakt med oss for mer informasjon.

Les mer om Rose-drakten vår her:
Rose Festdrakt dame

© Elements Production AS