Rose festdrakt

Enkel og stilren sort festdrakt med flott brokadeliv. Festdrakten er designet med utgangspunkt i et ønske om å lage en vakker og praktisk drakt, men til en god pris.

kr 3 999,00
På lager
SKU
R5101

Denne drakten har vi designet med utgangspunkt i et ønske om å lage en vakker og praktisk drakt, men til en god pris. Syteknisk er denne drakten sydd på samme måte som jeg syr ekte bunader. Sett gjerne ditt personlige preg på drakten med et fargerikt tørkle eller brystduk.

Festdrakten består av følgende deler

  • Stakk i 60% bomull og 40% polyesterblanding, med bred ullkant nederst. Stakken er mindre i vidden enn våre andre drakter
  • Vest i brokade i polyester/viskose. Kanter i sort polyestervelur. Foret med en blanding av bomull og lin.
  • Skjorte i 100% bomull. Skjorten er enklere enn våre andre skjorter. Den har blonder i fronten og på krage og mansjetter.
  • Beltet er i 60% ull og 40% viskose med biser (kanter) i grå taft og metall-spenner i front.

Festdrakten har metallringer og snøre i front, som med fordel kan byttes til sølv etter hvert. Metallspenne på beltet følger også med.

Festdrakten er laget med tanke på at hver enkelt kan oppgradere den over tid, om man ønsker. Det er for eksempel veldig fint å bruke bringeduk i brystet og sjal i halsen for å sette sitt eget preg på drakten. Vi vil etter hvert tilby broderipakker for at hver enkelt kan lage sin egen bringeduk. Du kan også bruke perlet bringeduk som tilbehør. 

Stakken har store legg en linning i livet, og den brede velurkanten nederst er foret med sort taft.

I livet kan man bytte ut beltet med et ekte sølvbelte om det er ønskelig. Dette er kostbart, og det kan derfor være en lur idé å samle støler over tid for å oppnå et slikt ønske.

Valland Rose festdrakt er fotografert med vår sølvpakke i hvitt sølv. Du kan like gjerne velge den oksiderte sølvpakken.

Våre viskosesjal er et godt alternativ til ekte silkesjal, og gir en ekstra fargeklatt til drakten.

Skjorten har flotte blonder på kragen for dekor. Skjorten er laget i 100% bomull. Blondene er syntetiske og bør derfor ikke behandles med varmt strykejern.

Vi anbefaler aldri å vaske en festdrakt. Den skal helst bare tørkes med en fuktig klut om man får flekker på den.

Om man like vel trenger å vaske den er det viktig at stakken og vesten vaskes hver for seg. Dette for at ikke fargene skal slippe, og sette farge til fôr og brokade.
Det er viktig at den ikke blir liggende fuktig etter vask, men blir hengt opp og strukket i fasong så fort den er kommet ut av maskinen.

Kaldt vann kan gjøre at fargene slipper. Man skal derfor alltid vaske den på 40 grader.
Milo eller annet vaskemiddel uten enzymer er å anbefale.
Det er lurt å være kritisk til hvilke deler man trenger å vaske. Beltet burde aldri vaskes, da det har stivelse inni som vil bli ødelagt i vask.

Skjorten vaskes i vaskepose sammen med hvitt tøy på 60 grader. Blondene på skjorten er syntetiske og bør derfor ikke behandles med varmt strykejern.
© Elements Production AS