Fjellvåken festdrakt, sølvgrå

Fjellvåken pikedrakt. str 10 til 16 år. Sølvgrå med sølvgrå dekor.

kr 2 699,00
På lager
SKU
3798
Man kan vaske festdraktene i maskin på ullvask 30°. Bruk kun vaskemiddel som er beregnet på silke eller ull. Skjorten vaskes separat. Beltet bør ligge i egnet vaskepose dersom det skal vaskes. Vi anbefaler forøvrig å vaske drakten minst mulig, tørk heller over flekker med en fuktig klut. Flekker er ofte lettere å fjerne med én gang, mens de ennå er ferske.
Dersom drakten har fått uønsket lukt, anbefaler vi at den henges ut på egnet sted til lufting før man eventuelt vasker den.

Info

Fjellvåken festdrakt til ungdom er basert på damedrakten med samme navn, men har færre justeringsmuligheter enn damedrakten. 

Stakken på Fjellvåken festdrakt i sølvfarge er produsert i 65% polyester og 35% viskose, og er betraktelig lettere enn de tradisjonelle bunadsstakkene i ull. Nederst er det en flott, grå ullkant i 60% ull og 40% polyester. Kanten matcher detaljer man ellers finner på drakten. På baksiden av ullkanten er det i tillegg matchende sateng.

Vesten er i sølvfarget jaquard og er i 80% polyester og 20% rayon. Vesten har et sort dekorbånd i velur rundt kantene og i ryggen.

Vesten er foret med baskerlin, og har hullstrikk for regulering (mulighet for å stramme inn i ryggen)

Det medfølger også forkle og belte, begge med nydelige detaljer og fargesammensetninger. Beltet har borrelås for justering. Forkleet er «løst» (ikke en del av beltet) og knyttes bak. 

Bomullsskjorten har blondekanter rundt krage, ermlister og brystklaff. Den har et hvitt, nydelig broderi på brystklaffen. Skjorten har en sølvfarget trykknapp med mønster på selve mansjetten (nederst på ermet)

Fjellvåken ungdomsdrakt fås også i følgende fargekombinasjoner; Hvit/lilla, hvit/burgunder og lilla/lilla.

Finnes i str. 10-16 år.

Tips: Sølv fra Fjordsylv AS gir drakten det lille ekstra. Til drakten anbefaler vi en halsknapp eller liten sølje til å ha i halsen, og en litt større sølje som hovedsølje. Man kan også ha ørepynt om man ønsker dette.

Målskjema

Tilpasning

Vesten har hullstrikk for regulering, som gir mulighet for å stramme inn i ryggen. Det er legg nede på stakken, og man kan relativt enkelt legge til eller fjerne legg ut ifra ønsket lengde. Ett legg gir ca. 4-5 cm. Stakken på pikedrakten har en god del mindre vidde enn damedraktens. Stakk og vest kan ikke tas fra hverandre, da vesten er sydd rett på stakken, og rynkene i stakken vil forsvinne dersom de to delene separeres.
© Elements Production AS