Hermeline damedrakt, sort

Damedrakt i størrelse 36 til 56. Svart vest og grå dekor.

As low as kr 5 999,00
På lager
SKU 4895
Categories: Festdrakter

Hermeline festdrakt til dame er sydd som en vanlig bunad. Dette betyr at man har gode justeringsmuligheter, slik man har med bunader. 

Vesten er i sort jaquard og er i 60% polyester og 40% viskose.

Stakken på Hermeline festdrakt i sort er produsert i 65% polyester og 35% viskose, og er betraktelig lettere enn de tradisjonelle bunadsstakkene i ull.

Stakken er stor og utskrådd, og er hele 4,5 meter i omkrets nederst. En flott, grå ullkant i 60% polyester og 40% ull pynter opp nederst på stakken.

Forkle og belte, begge med nydelige detaljer og fargesammensetninger, er også en del av Hermeline festdrakt. Beltet har festehemper som enkelt kan flyttes etter som behovet endrer seg. Det er imidlertid viktig at livmålet stemmer i forhold til vårt målskjema når man skal velge størrelse. Forkleet er «løst» (ikke en del av beltet) og knyttes bak. 

Skjorten er i 100% tykk bomull. Den har nydelige blondedetaljer i hals og nederst på ermer (mansjetter). Skjorten har skjulte trykknapper i knappestolpen, og sølvfarget trykknapp med mønster på selve mansjetten (nederst på ermet).

Med Hermeline festdrakt kommer en egen oppbevaringspose til drakten, for å beskytte mot støv/skitt, sollys og klesmøll. Man får også med en egen skopose.

Hermeline fås også med rødt liv.

Finnes i str. 36-56.

Tips: For å fiffe opp drakten tilbyr vi sølv fra Fjordsylv AS. Vi anbefaler en halsknapp, en storsølje og øredobber. Det finnes mye å velge i av bunadsølv, og til en festdrakt kan man imidlertid velge det som man synes er pent fremfor det som er «riktig».

I siden på vesten er det rikelig sømmonn og man kan sy ut vesten ved behov med inntil 8-10 cm. Det er også mulighet for å «slippe ned» stakken på vesten, slik at rygglengden blir lengre. Her er det hele 4-6 cm å gå på.

Ønsker man en lengre eller kortere stakk, kan man relativt enkelt legge til eller fjerne legg nede på stakken ut ifra ønsket lengde. Ett legg gir ca. 4-5cm. Man velger selv hvilken lengde man vil ha på en festdrakt. Noen ønsker gjerne å bruke «knappestøvler», da kan det være fint med en litt kortere stakk. Bruker man lave bunadsko, ønsker man gjerne litt lengre stakk.

Det viktigste når man velger størrelse, er at livmålet stemmer. Se vårt målskjema her.
Man kan vaske festdraktene i maskin på ullvask 30°. Bruk kun vaskemiddel som er beregnet på silke eller ull. Skjorten vaskes separat. Beltet bør ligge i egnet vaskepose dersom det skal vaskes.

Vi anbefaler forøvrig å vaske drakten minst mulig, tørk heller over flekker med en fuktig klut. Flekker er ofte lettere å fjerne med én gang, mens de ennå er ferske.
Dersom drakten har fått uønsket lukt, anbefaler vi at den henges ut på egnet sted til lufting før man eventuelt vasker den.

Info