Bli fin til konfirmasjon med Valland Festdrakt


Valland Festdrakt har produsert tradisjonsrike festdrakter i snart 30 år. Til draktene har vi flotte sjal fra Krivi og håndlagd, norsk bunadssølv fra Fjordsylv.

 

– Hos Valland Festdrakt kan du velge mellom flere flotte festdrakter i ulike farger og fasonger.
Festdraktene er inspirert av tradisjoner fra ulike steder i Norge, og er sydd på samme måten som bunader.

– Jeg har vokst opp i Hardanger, som har en lang tradisjon for bunader. Jeg har i flere tiår sydd både bunader og festdrakter, og syr fortsatt flere bunader og festdrakter hvert år. Jeg er opptatt av at alt jeg lager skal være godt håndverk, sier Torunn.

Velg ut fra smak og behov

– Fordelen med en festdrakt er at du kan velge ut fra smak og behov, og ikke ut fra hvor du kommer fra, sier Torunn.

Valland tilbyr både vinterdrakter og drakter som er lettere å bære. Flere av draktene er også laget med tanke på at du selv kan piffe dem opp slik du ønsker.

– Før tok du det du hadde. En fin arv arvesølje, et bunadsbelte fra mormor, en bringduk du hadde arvet, eller broderitråd fra skuffen. Dette gjorde draktene personlige og unike. Vallandfestdraktene er også designet med tanke på at du kan piffe dem opp som du vil, forklarer Torunn.


 

Skap din egen drakt: Glitretind er en av draktene som er spesielt egnet til å piffe opp slik du ønsker.


Skap din egen unike stil

At du kan være med å skape din egen drakt, er svært populært hos ungdommen.

– Vi tilbyr mange tilleggsprodukter, som ikke er bundet til en bestemt drakt, blant annet vesker, sjal og sølvpakker. Dette er populært blant unge i dag, som er opptatt av å skape sin egen unike stil, sier Torunn.


Samarbeider med anerkjente håndverkere

For å komplementere de flotte draktene våre, har vi alliert oss med Fjordsylv, en tradisjonsrik aktør fra Sogn, som har produsert bunadssølv i over 30 år. Med på laget har vi også Krivi, som kun produserer kvalitetssikrede tekstiler med lang levetid.

Krivi bruker datastyrt jacquard, en vevstol som gjør det mulig å utvikle helt nye kvaliteter og mønstringer, som Valland festdrakter drar nytte av. Og i tillegg har Krivi gjort veving med naturens egne fibre, som ull, lin, silke, mohair og bomull, til sin spesialitet.

– Vi er stolte over å jobbe med så dyktige håndverkere. Fjordsylv som lager sølv for hånd og Krivi som er den mest komplette leverandøren for bunadstoffer og rekonstruerte stoffer, forteller Torunn.


Grunnlegger av festdrakt-navnet

Torunn Valland begynte å lage festdrakter til barn i 1992, på bestilling fra venner og bekjente. Disse draktene la grunnlaget for det som senere skulle bli til de folkekjære modellene «Kids of Norway». Siden da har hun laget festdrakter for flere store nasjonale aktører, før hun startet sitt eget merke, Valland Festdrakt.

– Jeg elsker å jobbe med norsk tradisjon og norsk håndverk. Det jeg liker best med å lage festdrakter, er at jeg får fritt spillerom til å lage det jeg synes er fint og det kundene etterspør, sier Festdrakt-entusiasten.


Bestselger:
Sort er en mye etterspurt farge blant kundene. Her ser dere damedrakten Hermeline i sort.Velg din unike festdrakt fra Valland – Følg med i ukene fremover!

Det nærmer seg konfirmasjon, og i den anledning ønsker vi å presentere alle våre flotte damemodeller på facebook og instagram.

Følg med, og bli inspirert av våre flotte festdrakter! 

Vi presenterer dagens drakt – Hermeline

– Den helsvarte Hermeline-draktener inspirert av norske bunader og norsk drakttradisjon, samt tilbakemeldinger jeg har fått fra kunder, sier Torunn.

Hermeline har nydelige detaljer og fargesammensetninger på forkleet og beltet. Drakten har detaljrikdommen du finner på de flotteste festdraktene til Valland, men alt er tonet ned i farger.

–Dette gjør Hermeline til en klassisk og pen drakt, som du kan pynte med det sølvet og tilbehøret du måtte ønske. Den passer også med de fleste Krivi-sjalene vi har, sier Torunn.

Hermeline-drakten har den videste stakken av alle Valland-draktene, noe som bidrar til det elegante uttrykket.

En av våre bestselgere

Hermeline er en av Valland Festdrakt sine bestselgere, og Torunn har en idé om hvorfor.

– For de som ikke ønsker å skille seg så mye ut, er det fint å velge en drakt som er tonet ned i farger. Og for de som ønsker å skille ut, er sort en fin farge å kombinere med den pynten du måtte ønske. Hermeline blir ekstra flott med fargerike Krivi sjal i halsen, sier Torunn.

Ofte stilte spørsmål for Hermeline

1. Følger skjorten med?
Ja, Hermeline leveres med skjorte, forkle og belte. Veske må du kjøpe utenom.

2.Kan jeg erstatte beltet med et sølvbelte?
Nei, det passer ikke til denne drakten, fordi den har et høyt liv.

3. Kan jeg bruke Hermeline selv om jeg er lav/høy?
Ja, alle våre drakter er sydd som en vanlig bunad, og kan reguleres i alle retninger. Det er også ulike preferanser på hvor lang stakken skal være.

4. Jeg ønsker meg et tørkle. Hvilken farge bør jeg velge?
Her er det ikke noe rett og galt. Velg det du liker best.

5. Jeg vil gjerne bestille sølv. Hvilken "finish" bør jeg velge?
Til Hermeline sort passer det best med oksidert sølv på grunn av detaljer på drakten. Til Hermeline rød er det imidlertid penest med hvitt sølv med forgylte detaljer, fordi denne drakten ellers har pynt/detaljer i gull.

6. Hvilken veske passer best til Hermeline?
Stor veske i sort fløyel passer til begge fargevariantene. Til Hermeline rød er det også fint med veske i sort/burgunder. Til Hermeline sort kan du gjerne bruke veske med sort/sølvfarget broderi.

Les mer om Hermeline-modellene våre her:
Hermeline damedrakt, sort
Hermeline damedrakt, rød


Lese om tidligere draktpresentasjoner?

© Elements Production AS