Arven bomullsskjorte 8-16 år

Arven skjorte i høykvalitets bomull. Skjorte som kan brukes til alle typer festdrakter og bunader. Passer også til Arven Nikkers og Arven Stakk.

Kommer i størrelse 8-16 år.

kr 599,00
På lager
SKU
3552
Vask og stell av Bomull skjorte
Oppbevaring: Oppbevar skjorten i en bomull pose nyvasket etter hver gang den har vært i bruk. Da er skjorten også beskyttet mot støv og skitt. Selv om man bare har brukt skjorten i noen timer, bør den skylles opp for å få bort rester av deodorant, krem, pudder etc. Det er viktig at den blir veldig godt skyllet da det oftest er rester av vaskemiddel som gjør at skjorter i bomull gulner.

Vask: Skjorter med blonder bør vaskes på finvask med et nøytralt vaskemiddel som f.eks milo. Det anbefales at den blir lagt i en vaskepose for å beskytte blondene og den må alltid vaskes alene i maskinen slik at ikke annet tøy kan ødelegge skjorten. Flekker kan som regel fjernes med Bio-Spray. Skjorten kan kjøres på lav sentrifugering for å få ut det meste av vannet før den legges til tørk. Brukes for høy hastighet på sentrifugering kan blondene ødelegges. Eventuelt kan vannet presses/rulles ut ved hjelp av et hvitt frottéhåndkle.

Stryking: Med dampstrykejern går stryking av bomull veldig greit. Stryk skjorten et par dager før den skal brukes, da rekker den å tørke skikkelig etter strykingen, og skjorten blir ikke like fort skrukkete. Ikke ha for varmt jern, men bruk godt med damp. Evt kan skjorten dynkes godt innen strykingen. Start å stryke bolen, deretter ermene og avslutt med krage og mansjetter. Noen skjortekrager trenger et par omganger med stryke stivelse (f.eks Stiff som kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker).

Festing av knapper og hekter:
Vi anbefaler at man går over skjortene fra oss når de er nye og evt. etter-fester knappene på erme og hektene i halsåpning. Etter mange års erfaring på samme systue i østen vet vi at deres metoder for å feste knapper og hekter ikke holder i lengden. Det kan derfor være lurt å gå over dette før draktene tas i bruk første gang.

Bleking: Fra gammelt av hadde de gode teknikker for å bleke gulnede bomull plagg, eller å få bort standheftige flekker.
Kjør skjorten i maskin på et rent skylleprogram om den ellers er ren. Heng den ut i solen til den er tørr. Denne prosessen gjentas til plagget er helt hvitt igjen. Om det kun er flekker som skal blekes er det kun nødvendig å spraye flekken våt før du henger den i solen.

Info

Arven skjorte er laget i 100% høykvalitets bomull og har nydelige broderier rundt krage, ermlister og brystklaff. Skjorten festes med hekter og skjult knapp på ermer og har i tillegg knapphull på begge sider slik at man evt kan benytte mansjettknapp i sølv. Samme type hekter i halsen. Hektene kan med fordel etterfestes, da dette er håndsøm og ikke alle er like godt festet under produksjon.

Arven skjorte passer veldig godt til Arven nikkers og Arven stakk. Kan også brukes som skjorte til andre festdrakter og bunader. Kan brukes med og uten søljer.

Målskjema

Tilpasning

© Elements Production AS