Fjellvåken festdrakt, lilla

Nydelige lilla dekorbånd og velurbånd pynter opp, og ekstra staselig blir det med vevde fangband i front

kr 0,00
Ikke på lager
SKU
VA10019-purple

Fjellvåken i lilla utførelse skal ut av sortimentet.

Fjellvåken festdrakt til ungdom er basert på damedrakten med samme navn, men har færre justeringsmuligheter enn damedrakten. 

Stakken på Fjellvåken festdrakt i lilla/lilla er produsert i 65% polyester og 35% viskose, og er betraktelig lettere enn de tradisjonelle bunadsstakkene i ull. Nederst er det en flott brokadekant i 80% polyester/20% rayon. Kanten er i en dyp lilla farge og matcher detaljer man ellers finner på drakten. Under brokadekanten er det i tillegg matchende sateng. 

Vesten er i lilla, fast chenille-struktur, og er produsert i 55% polyester og 45% rayon. Vesten har et lilla dekorbånd i velur rundt kantene og i ryggen.

Vesten er foret med baskerlin.

Det medfølger også forkle og belte, begge med nydelige detaljer og fargesammensetninger. Beltet har borrelås for justering. Forkleet er «løst» (ikke en del av beltet) og knyttes bak. 

Bomullsskjorten har blondekanter rundt krage, ermlister og brystklaff. Den har et hvitt, nydelig broderi på brystklaffen. 

Fjellvåken ungdomsdrakt fås også i følgende fargekombinasjoner; Hvit/lilla, hvit/burgunder og sølvgrå

Finnes i str. 10-16 år.

 

Tips: Sølv fra Fjordsylv AS gir drakten det lille ekstra. Til drakten anbefaler vi en halsknapp eller liten sølje til å ha i halsen, og en litt større sølje som hovedsølje. Man kan også ha ørepynt om man ønsker dette.

10 12 14 16
1/2 Bryst 38 40 42 44
1/2 Liv 33 35 37 39
Stakkelengde 85 91 97 105
Man kan vaske festdraktene i maskin på ullvask 30°. Bruk kun vaskemiddel som er beregnet på silke eller ull. Skjorten vaskes separat. Beltet bør ligge i egnet vaskepose dersom det skal vaskes.

Vi anbefaler forøvrig å vaske drakten minst mulig, tørk heller over flekker med en fuktig klut. Flekker er ofte lettere å fjerne med én gang, mens de ennå er ferske.
Dersom drakten har fått uønsket lukt, anbefaler vi at den henges ut på egnet sted til lufting før man eventuelt vasker den.
© Elements Production AS