Fjellvåken festdrakt, hvit/lilla

Fjellvåken pikedrakt. str 10 til 16 år.  Hvit med lilla dekor.

kr 2 699,00
På lager
SKU
3788
Det anbefales ikke å vaske festdraktene som har ullvest. Tørk heller over flekker med en fuktig klut. Flekker er ofte lettere å fjerne med én gang, mens de ennå er ferske.
Dersom drakten har fått uønsket lukt, anbefaler vi at den henges ut på egnet sted til lufting før man eventuelt vasker den.

Info

Fjellvåken festdrakt til ungdom er basert på damedrakten med samme navn, men har færre justeringsmuligheter enn damedrakten.   

Stakken på Fjellvåken festdrakt i hvit/lilla er produsert i 65% polyester og 35% viskose, og er betraktelig lettere enn de tradisjonelle bunadsstakkene i ull. Nederst er det en flott brokadekant i 80% polyester/20% rayon. Kanten er i en dyp lilla farge og matcher detaljer man ellers finner på drakten. Under brokadekanten er det i tillegg matchende sateng. 

Den hvite vesten er i 60% ull og 40% polyester og har et lilla dekorbånd i velur rundt kantene og i ryggen. Vesten er foret med baskerlin, og har hullstrikk for regulering (mulighet for å stramme inn i ryggen)

Det medfølger også forkle og belte, begge med nydelige detaljer og fargesammensetninger. Beltet har borrelås for justering. Forkleet er «løst» (ikke en del av beltet) og knyttes bak.

Bomullsskjorten har blondekanter rundt krage, ermlister og brystklaff. Den har et hvitt, nydelig broderi på brystklaffen. Skjorten har en sølvfarget trykknapp med mønster på selve mansjetten (nederst på ermet)

Fjellvåken ungdomsdrakt fås også i følgende fargekombinasjoner; Lilla/lilla, hvit/burgunder og sølvgrå

Finnes i str. 10-16 år.

Tips: Sølv fra Fjordsylv AS gir drakten det lille ekstra. Til drakten anbefaler vi en halsknapp eller liten sølje til å ha i halsen, og en litt større sølje som hovedsølje. Man kan også ha ørepynt om man ønsker dette.

Målskjema

Tilpasning

Vesten har hullstrikk for regulering, som gir mulighet for å stramme inn i ryggen. Det er legg nede på stakken, og man kan relativt enkelt legge til eller fjerne legg ut ifra ønsket lengde. Ett legg gir ca. 4-5 cm. Stakken på pikedrakten har en god del mindre vidde enn damedraktens. Stakk og vest kan ikke tas fra hverandre, da vesten er sydd rett på stakken, og rynkene i stakken vil forsvinne dersom de to delene separeres.
© Elements Production AS