Elvira festdrakt dame, sort/lilla med hvit bomullsskjorte

«Elvira» festdrakt til dame er sydd som en vanlig bunad. Dette betyr at man har gode justeringsmuligheter, slik man har med bunader.

As low as kr 5 999,00
På lager
SKU EL2019_1
Categories: Festdrakt for Dame

Elvira består av følgende deler.

  • Stakk  i Bomull/Viskose blanding med bred velourkant nederst
  • Vest i brokade- Polyester/Viskose. Kanter i sort polyester velour
  • Skjorte med blonder. 100% bomull
  • Belte med metall-dekorasjoner
  • Forkle i i sateng jaquard med Vestebrokaden nederst
  • Skopose i 100% bomull medfølger.
  • Oppbevaringspose i bomull for hele drakten 

Stakken
Stakken på Elvira festdrakt er produsert i 65% polyester og 35% viskose, og er betraktelig lettere enn de tradisjonelle bunadsstakkene i ull. Stakken har god vidde og faller fint. Nederst er det en flott speilfløyelskant i sort. Kanten er foret innvendig i en rosa/lilla farge og matcher detaljer man ellers finner på drakten. 

Skjorte Bomull
Skjorten er hvit og sydd i 100%bomull. Den er dekorert med store blonder på brystet, i halsen og på ermene. Skjorten kan også kjøpes separat og brukes til andre festdrakter. 

Skjorte sateng
Skjorten er i mørk blå jacquard sateng. Satengen i skjorten matcher forkle på drakten og draktens detaljer Den er dekorert med små biser på bryst og nederst på ermer (mansjetter).Mansjettene er ekstra lange på denne skjorten og de er kneppet med perlemorsknapper


Forkle/Belte

Det medfølger også forkle og belte, begge med nydelige detaljer og fargesammensetninger. Beltet er laget i sateng med fast kjerne som gjør det stivt og glatt. Beltet kan justeres for å passe lavmålet  Det er dekorert med maljer i oksidert metall. Forkleet er laget i samme sateng som den blå skjorten og dekorert med samme brokade som vesten. Fløyelsbånd dekorerer både forkle, vesten og Stakken.

Elvira fåres i to varianter. Med satengskjorte eller med hvit bommulsskjorte. 

Finnes i str. 36-48..


Tips: For å fiffe opp drakten tilbyr vi sølv fra Fjordsylv AS. Man kan f.eks. kjøpe sølv til brystet og snøreringer med kjede. Det finnes mye å velge i av bunadsølv, og til en festdrakt kan man velge det som man synes er pent fremfor det som er «riktig».

Vesten er sydd sammen med åpne sidesømmer og kan justeres om man blir større eller mindre.

Stakken er sydd for seg selv og festet til vesten som en siste operasjon.
Dette kan festes med symaskin eller håndsøm. Når du får drakten er stakken festet, men den kan veldig lett tas av og justeres opp eller ned på vesten for å passe perfekt til hver enkelt sin kroppsfasong.

Nede på stakken er det to legg som er ment for å sprettes opp dersom drakten er for kort. Målene som er oppgitt i måltabellen vår, er før noen justeringer er gjort.
Man kan også legge til et ekstra legg om den er for lang.
Vi anbefaler aldri å vaske en festdrakt. Den skal helst bare tørkes med en fuktig klut om man får flekker på den.

Om man like vel trenger å vaske den er det viktig at stakken og vesten vaskes hver for seg. Dette for at ikke fargene skal slippe, og sette farge til fôr og brokade.
Det er viktig at den ikke blir liggende fuktig etter vask, men blir hengt opp og strukket i fasong så fort den er kommet ut av maskinen.

Kaldt vann kan gjøre at fargene slipper. Man skal derfor alltid vaske den på 40 grader.
Milo eller annet vaskemiddel uten enzymer er å anbefale.
Det er lurt å være kritisk til hvilke deler man trenger å vaske. Beltet burde aldri vaskes, da det har stivelse inni som vil bli ødelagt i vask.

Skjorten vaskes i vaskepose sammen med hvitt tøy på 60 grader.