Om Valland Festdrakter

@vallandfestdrakt.no er i dag under paraplyen til Elements Production AS, organisasjonsnummer: 913 703 251

Torunn Valland har siden 1993 laget festdrakter til det norske folk. Hun fant den gang opp ordet “Festdrakt” for å bruke på disse plaggene. I “gamle dager” ble disse bunadsinspirerte plaggene kalt hverdags-bunad. Man sydde de gjerne selv av bomullsstoffer fra Solberg spinneri.

Torunn er født og oppvokst i Norheimsund i Hardanger. Ei bygd med lange og rike bunadstradisjoner å inspireres fra.   Som 6-åring flyttet familien til Møsstrond i Telemark. På internatskolen på Hovden ( den lille øya i Møsvatnet ) var foreldrene lærere. De fantastiske folka og naturen på Møsstrond har satt gode spor.  Blant annet har årets festdrakt, Fjellvåken, fått navn fra skyssbåten som fraktet folk på Møsvatn den gang som nå.

Når Torunn laget de første draktene og solgte de til Kids of Norway  i 1992-93, var OL på Lillehammer rett rundt hjørnet. Det ble en fantastisk mottagelse og en produktgruppe som etter hvert satte seg i det norske folket.

Festdrakter har blitt utviklet av Torunn til flere store norske aktører; Kids of Norway, Sparkjøp, Coop, Europris, Skjelland Engros samt egen kolleksjon som den gang het By-Torinn og ble solgt til 350 norske barnebutikker. De siste årene har Torunn utviklet drakter for Ludo as.

Nå er hun tilbake i manesjen med direkte salg fra egen nettbutikk. Vi føler vi kan kalle draktene på @vallandfestdrakt.no for ORGINALEN og  ARVEN med god samvittighet. Vi håper, på tross av alle de store aktørene vi konkurrerer  med, at vi  skal kunne glede markedet med drakter direkte fra Torunn Valland. Det vil glede oss stort om du som kunde velger å kjøpe festdrakten din fra Vallandfestdrakt.no.

Søljene vi selger på denne nettsiden kommer fra et fantastisk par som heter Knut og Grete fra Vik i Sogn. Vi er kry og glad for å kunne samarbeide om salg av skikkelig norsk håndverk fra Fjordsylv as

Vi lover deg en trygg handel. Ta gjerne direkte kontakt med Karianne som er vår festdrakt-ansvarlig om du trenger hjelp. Ring Karianne direkte på: 95 27 24 25.